Samsung Electronics Polska nawiązuje współpracę z d*fusion communication

Polski oddział Samsung Electronics wyłonił w drodze przetargu nową agencję Public Relations. Od początku roku za komunikację koncernu odpowiada firma d*fusion communication.
Zakres współpracy obejmuje realizację strategii komunikacji dla poszczególnych grup produktowych (mobile, RTV, AGD, IT/B2B, CSR) oraz działania media relations dla całej firmy. Ponadto do zadań agencji będzie należało również prowadzenie biura prasowego oraz wspieranie obecnych i inicjowanie nowych projektów komunikacyjnych w obszarach zarówno konsumenckim jak i biznesowym.

Decydując o wyborze agencji zwracaliśmy szczególną uwagę na umiejętność rozumienia świata innowacyjnych rozwiązań i najnowszych trendów w komunikacji, gdzie dominują media społecznościowe. Zależało nam również na strategicznym i wielopłaszczyznowym spojrzeniu na nasz portfel produktów, które mają unikatowy charakter. Samsung zawsze odwoływał się do innowacji oraz kreowania wyjątkowych rozwiązań podnoszących komfort życia każdego z nas. Komunikacja, którą prowadzimy ma podkreślać te wartości. Musi inspirować i zawsze patrzeć w przyszłość. Tego oczekujemy od agencji, z którymi współpracujemy.

Olaf Krynicki, rzecznik prasowy Samsung Electronics Polska

Cieszymy się, że Samsung Electronics Polska dołączył do grona naszych klientów z sektora nowych technologii. Jesteśmy przekonani, że nasze bogate doświadczenie w obsłudze spółek związanych z technologią pozwoli nam skutecznie realizować cele strategiczne koncernu w wymiarze wizerunkowym oraz biznesowym.

Łukasz Malczewski, managing director w d*fusion communication

Z ramienia d*fusion communication za obsługę będzie odpowiadał dedykowany zespół, na czele którego stoi Account Director - Kamil Kozłowski.

2017_03_06_Samsung wybrał nową agencję Public Relations_informacja prasowa.docx

docx | 296 KB